open huisen profielkeuzedagen

Wij hebben een reglement voor social media gebruik in school, in de lessen en onderling met elkaar. Wij stimuleren om zowel in de klas, als thuis te praten over wat acceptabel is op het gebied van social media, en wat niet. De afspraken in dit reglement gelden voor alle leerlingen van Stichting Carmel scholen.  Zij gaan over gebruik van social media op mobiele telefoons en andere devices.

Zie voor informatie over aansprakelijkheid de schoolgids.

Binnen Het Vlier vinden we de communicatie met ouders zeer belangrijk. Op een school met jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar lopen ongetwijfeld soms zaken mis. Wij waarderen het wanneer ouders hierover contact opnemen. Meestal zal dat met de mentor gebeuren maar in sommige gevallen kan dat ook met de decaan of de teamleider het geval zijn. In de schoolgids vindt u de telefoonnummers van de medewerkers en het e-mailadres van de school. Andersom voelt de school regelmatig de behoefte om ouders te informeren of te bevragen. We onderhouden binnen Het Vlier op een aantal manieren contacten met ouders.

Website:
Op de Website vindt u allerlei informatie die voor ouders van belang is. Dat zijn documenten en regelingen die van kracht zijn binnen een examenlocatie maar het betreft ook informatie over actuele zaken die spelen binnen of buiten Het Vlier.
Brieven die aan grotere groepen ouders en/of leerlingen worden verstuurd komen ook op de website.

SOMtoday:
Ouders kunnen via SOMtoday de prestaties van hun kind volgen. De meest recente cijfers zijn hier te vinden. De school geeft vanaf het schooljaar 2011-2012 geen tussentijdse rapporten meer mee aan haar leerlingen. Leerlingen en ouders kunnen na afloop van een toetsperiode via SOMtoday de cijferlijst inzien. Leerlingen krijgen wel een overgangsrapport mee naar huis. SOMtoday geeft u ook inzicht in de eventuele absentie van uw kind in de lessen.
Indien u vragen hebt over ouderportaal stuurt u dan een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Welke gegevens u ziet bij uw kind kan per vestiging verschillen)

Ouderavonden:
Voor elk leerjaar wordt in het begin van het schooljaar een algemene voorlichtingsavond gehouden. Deze avonden zijn speciaal voor ouders bedoeld met uitzondering van 5 havo en 6 vwo waar de informatie met name op de examenkandidaten gericht is. Ook hier zijn ouders overigens van harte welkom. Tijdens de ouderavond maakt u (hernieuwd) kennis met de mentor van uw kind en er wordt veel informatie gegeven over de gang van zaken tijdens een leerjaar.
Twee maal per jaar wordt er voor ouders met kinderen in het 4e leerjaar en 5vwo een avond gehouden met zogenaamde 'tienminutengesprekken'. Voor 5havo is dat één keer. Op deze avonden kunt u drie docenten kort, persoonlijk spreken over de vorderingen van uw kind.

Nieuwsbrief:
Drie keer per schooljaar ontvangt u via het door u opgegeven e-mailadres de Nieuwsbrief van Het Vlier.

Brieven:
Een aantal malen per schooljaar versturen we brieven aan ouders over actuele zaken binnen Het Vlier. Indien deze brieven aan grotere groepen ouders en leerlingen gericht zijn worden de brieven digitaal naar uw e-mailadres verstuurd. Het is van belang dat de school uw juiste e-mailadres heeft!
Digitaal verstuurde brieven zijn ook in te zien op de administratie van Het Vlier. Indien gewenst kan hier een hard copy brief opgehaald worden.

Ouderraad:
Het Vlier kent een actieve en deskundige ouderraad die regelmatig overleg voert met de schoolleiding van Het Vlier. De ouderraad volgt Het Vlier kritisch. Er is een prima relatie tussen schoolleiding en ouderraad met wederzijds respect.
De ouderraad organiseert jaarlijks een thema-avond waarvoor alle ouders worden uitgenodigd.
De ouderraad kan regelmatig versterking gebruiken.

Enquêtes:
In het kader van de kwaliteitszorg worden ouders jaarlijks verzocht deel te nemen aan enquêtes. Wij hopen dat u op die manier een bijdrage wilt leveren aan een verdere versterking van het onderwijs op Het Vlier.

Heb je een klacht over gedragingen of (het uitblijven van) beslissingen? Informatie over hoe te handelen kun je vinden in de schoolgids.

Voor ongevallen of schadegevallen op school of tijdens schooluren zijn er verschillende verzekeringen afgesloten. Zo is er een schoolongevallenverzekering, die van toepassing is op ongevallen die de leerlingen overkomen tijdens de schooluren, activiteiten in schoolverband (waaronder stages en sportwedstrijden) en tijdens het rechtstreeks komen en gaan naar school.

Lees meer …

Wij willen een veilige en prettige school zijn voor alle leerlingen. In het anti-pestprotocol van de school staat hoe we omgaan met pestgedrag en welke maatregelen we nemen. Het aanspreekpunt voor de coördinatie van het schoolbeleid in het kader van het tegengaan van pesten op school is te vinden op de website van de betreffende school. Er staan een aantal makkelijk bereikbare instanties die hulp kunnen bieden, hun contactgegevens zijn te vinden in het antipestprotocol.

Etty Hillesum Lyceum respecteert de privacy en persoonsgegevens van leerlingen, ouders, medewerkers en anderen. Hoe wij met privacy omgaan, lees je hier in onze privacyverklaring.


 Persoonlijke gegevens die u op onze website invult, worden uitsluitend door het Etty Hillesum Lyceum (en de scholen) zelf gebruikt voor het aangegeven doel, zoals informatieaanvragen en het inschrijven voor bijvoorbeeld Masterclasses. Wij houden ons daarbij aan de actuele privacywetgeving. De website van het Etty Hillesum Lyceum bevat soms links naar andere websites. Deze sites kunnen andere privacyregels hanteren. Betrokkene dient hier zelf alert op te zijn voordat gegevens worden verstrekt.


 Hoe wij met cookies omgaan, lees je hier.


Onze richtlijnen m.b.t. het maken en gebruiken van beeldmateriaal lees je in de schoolgids.


De scholen van het Etty Hillesum Lyceum vallen onder de onderwijsstichting Carmel.

Het Etty Hillesum Lyceum heeft in het schoolveiligheidsplan beschreven hoe om te gaan met schorsing en verwijdering van leerlingen, strafbare feiten, pesten, grensoverschrijdend gedrag op school, vandalisme, diefstal, geweld, dreiging, seksuele intimidatie, alcohol en drugs, wapenbezit en signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarnaast staan er protocollen in het plan, waarin is opgenomen hoe te handelen bij verschillende soorten calamiteiten. Het schoolveiligheidsplan kan ter inzage worden opgevraagd bij het directiesecretariaat. Voor medewerkers van Etty Hillesum Lyceum is het plan te vinden op SharePoint. 

Bij (herhaaldelijk) wangedrag kan een leerling door de schooldirecteur worden geschorst. De periode van schorsing is hoogstens één week. Het besluit tot schorsing wordt schriftelijk en met vermelding van redenen door de schooldirecteur aan de leerling en zijn/haar ouders/verzorgers meegedeeld.

Lees meer …

Hoe gaat het Vlier om met uitbesteding van leerlingen aan het VaVo?

Vanzelfsprekend hopen wij dat al onze leerlingen zullen slagen en een mooie toekomst zullen krijgen op het hbo, de universiteit of in 5 vwo. Als je voor de eerste keer gezakt bent, mag je het jaar daarop terugkomen in 5H of 6V en nog een keer proberen je diploma te behalen. Dat gaat vrijwel altijd goed. Dat geldt voor leerlingen die nog geen 18 jaar zijn en voor 18+-leerlingen. Leerlingen die al 18 jaar zijn, kunnen er ook voor kiezen volwassenenonderwijs te gaan volgen (VaVo). Zij worden niet uitbesteed en regelen  de aanmelding zelf. Zij worden daarna op Het Vlier uitgeschreven. Leerlingen die nog geen 18 jaar zijn, komen in principe terug op Het Vlier.