informatie avond

Begin november start er weer een beginnerscursus Spaans op het Vlier, deze is toegankelijk voor alle leerlingen van het Vlier, die willen kennismaken met deze mooie en belangrijke taal!

 


Het is alweer de laatste week zomervakantie. We hopen dat jullie terugkijken op een fijne zomer en straks vol energie en frisse zin beginnen aan het schooljaar 2022-2023!
Uiterlijk vrijdag 26 augustus (vrijdag deze week) ontvangen jullie meer informatie over het begin van het schooljaar (per mail, dus hou je mailbox goed in de gaten aan het einde van de week). In ieder geval zijn jullie maandag 29 augustus nog vrij, dinsdag 30 en woensdag 31 augustus zijn er introductiedagen en vanaf donderdag 1 september beginnen de lessen.
 
info

Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers,

Hopelijk geniet iedereen met volle teugen van zijn/haar vakantiedagen met volop zomerweer in Nederland. Alle medewerkers van Het Vlier hebben nu ook vakantie en in de laatste vakantieweek zijn wij druk bezig achter de schermen om de laatste voorbereidingen te treffen voor de start van het nieuwe schooljaar. We gaan er van uit dat we, conform de laatste berichtgeving vanuit de overheid, zo ‘normaal’ mogelijk kunnen gaan starten.   Aan het einde van de laatste vakantieweek (week van 16 augustus) krijgen alle leerlingen en hun ouders een mail met nadere informatie over de start van het schooljaar.

Met vriendelijke groet,

Schoolleiding Het Vlier

Afgelopen donderdag (3 juni) mochten de leerlingen die van 2019 tot 2021 het honoursprogramma aan de UT volgden eindelijk het Honours-diploma op komen halen. De inhoudelijke afsluiting was al in maart, maar door alle corona-maatregelen waren de diploma’s nog niet uitgereikt. Helaas was publiek ook nu nog niet toegestaan. Elke leerling werd persoonlijk toegesproken door de HP-docenten, waarna het diploma formeel werd ondertekend.

Ruim 320 km is er 3, 4 en 5 juni 2021 gefietst in de Etty Goes Cycling sponsorfietstocht van Deventer naar Doorn, dan naar Wanroij en op dag drie terug naar Deventer.  Een groep van 50 leerlingen, medewerkers en wat ouders van Het Vlier, De Marke, Het Stormink en De Boerhaave fietste een fiks bedrag bij elkaar. Dit geld is bestemd voor lesmateriaal voor onze partnerscholen in Uganda.

3e klassers Havo en Vwo opgelet:

Ben je goed in Engels? 

Of zoek je juist meer uitdaging? 

Of heb je TTO gedaan en vraag je je af: hoe nu verder?

Of zoek je meer verdieping voor je toekomstige studie?

Of lijkt extra Engels je gewoon leuk?

Komend schooljaar biedt het Vlier C1 Advanced [extra Engels] aan voor 4H en 4V samen in gemengde groepen. Lijkt het je wat? Vraag extra informatie aan je eigen docent Engels of lees de folder hier bijgesloten. Aarzel niet en meld je aan! Inschrijven kan tot 11 juni [ivm het formeren van klassen].

Klik hier voor de folder.

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Met vriendelijke groet,

de C1 docenten van het Vlier

Op woensdag 17 februari a.s. vindt de online profielkeuzedag voor leerlingen uit 3havo/4mavo plaats op Het Vlier. Op donderdag 18 februari zijn de leerlingen uit 3vwo welkom in de digitale voorlichtingen. Doel van deze dag is de leerlingen te informeren over de keuzevakken van de bovenbouw en vertrouwd te maken met de school waar alle bovenbouwleerlingen havo en vwo van het Etty Hillesum Lyceum les hebben. 

 

Ondanks alle coronaperikelen gaat het honoursprogramma van UTwente van start. De afgelopen maanden heeft de selectie plaats gevonden onder vele getalenteerde én gemotiveerde leerlingen uit het oosten van het land. We zijn er trots op dat twee van onze leerlingen uit 5vwo de selectie glansrijk doorstaan hebben.

We zijn blij aan te kunnen kondigen dat we op Het Vlier weer yogalessen aan kunnen gaan bieden voor geïnteresseerde leerlingen. De yogalessen worden verzorgd door mevrouw van Boheemen. Ze is zeer gemotiveerd om wekelijks yoga aan te bieden aan jongeren op Het Vlier. Mevrouw van Boheemen is een yogadocent met een jarenlange ervaring. De lessen starten op donderdag 12 november en vinden elke donderdagochtend plaats. Je kunt intekenen voor het 1e of het 2e lesuur in lokaal Z3. De intekening voor de eerste lessen start op donderdag 5 november.

Jongerenorganisatie TeamAlert komt op 14 september langs op Het Vlier om leerlingen bewust te maken van de risico’s die zij lopen in het verkeer. De jongeren worden uitgedaagd met verschillende dilemma’s die gaan over smartphonegebruik in het verkeer. Alvast meer weten? Check www.teamalert.nl

Daphne Feberwee, Norine Rijksen en Gea van der Weij hebben afgelopen week de 2e prijs ontvangen voor hun profielwerkstuk ‘Zeilen op een containerschip’. De prijs is uitgeschreven door het Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw, om de interesse in de maritieme wereld te vergroten. Deze wedstrijd was de groep op het lijf geschreven, omdat twee van de drie vervend zeiler zijn.

Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan een programma van de Radboud Universiteit van Nijmegen, Radboud letteren+ genaamd. Dit programma werd georganiseerd vanuit de Pre- University College of Society van de Radboud Universiteit. Het hele programma duurde in totaal 10 middagen en dit was bedoeld voor vwo-leerlingen in de 5e en 6e klas. Ook al zat ik in de 4e klas gedurende dit programma, vanwege het kleine aantal aanmeldingen mocht ik ook meedoen.

Voor het programma moesten we naar Nijmegen komen. Naast het feit dat dit al een hele ervaring is op zichzelf, moest ik hiervoor wat lessen missen om mijn trein te halen. De groep van dit jaar bestond uit 15 leerlingen uit heel Nederland. Iedereen was erg gemotiveerd en aardig. Een Whatsapp groepsapp was al snel gemaakt. In het begin van 2020 heb ik zelfs een studentenpas gekregen. Deze was helaas voor korte tijd geldig, maar ik had wel de mogelijkheid om boeken te lenen uit de universiteitsbibliotheek en het is wel een mooi aandenken.

Op Het Vlier kunnen leerlingen extra worden ondersteund bij hun studie. Allereerst kunnen leerlingen in K-tijd een beroep doen op hun docent. Als een leerling vragen heeft of er even niet uitkomt, kan hij in K-tijd (7 uur per week) worden ondersteund door een of meerdere vakdocenten. Dat werkt het beste als een leerling goed nagedacht heeft over de vragen die hij wil stellen.

Leerlingen uit de havo/vwo bovenbouw van Het Vlier zijn 18 januari jl. 5e geworden in de NL kampioenschap schooldebatteren voor middelbare scholieren.

Informatie voor leerlingen en hun ouder(s) en/of verzorger(s) van het Etty Hillesum Lyceum locatie Het Vlier te Deventer in een oogopslag. Samengebundeld in een overzichtelijke app, die altijd en overal te raadplegen is voor bijvoorbeeld de meest actuele informatie wat betreft uitval, mededelingen, jaarplanning etc.

De app "EHL - Het Vlier" is te downloaden voor zowel apple als android toestellen.

Wij wensen alle leerlingen een fijne kerstvakantie! Hele fijne kerstdagen en een fijne jaarwisseling!

Afgelopen zaterdag (7 december 2019) was de Nationale Geschiedenis Quiz voor scholieren in Zaltbommel. De twee teams van het Vlier zijn allebei gedeeld 6e geworden van de in totaal 28 teams! 

De leerlingen die meededen waren Jonas Groenendijk, Meike Bakkeren, Berend Dirken en Daniëlle van Keulen. Proficiat met het behalen van de 6e plaats!

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.

 

Het Vlier onderzoekt de mogelijkheid om een leerlingenteam te formeren dat deel gaat nemen aan de Shell Eco Marathon. Een team van enthousiaste docenten én leerlingen is op onderzoek gegaan in Rotterdam.  Klik op lees meer voor het filmpje.