Aanmelden voor deze school
Button info avonden en profielkeuzedagen

Wie zijn wij?

Als Ouderraad zijn we de schakel tussen ouders, leerlingen en de school. De leden zijn afkomstig uit verschillende beroepsgroepen, zodat we elk vanuit onze eigen professionele en maatschappelijke ervaring een bijdrage kunnen leveren. Dat doen we door betrokken te zijn bij het onderwijs op school en tegelijkertijd zo objectief mogelijk te blijven. We houden de vinger aan de pols, signaleren knelpunten en geven de schoolleiding  waar nodig feedback.

Rol

De OR (Ouderraad) heeft verschillende functies. De schoolleiding informeert de OR over (onderwijskundige) ontwikkelingen en vraag ons daarbij in mee te denken. Elke twee maanden vergadert de OR in aanwezigheid van de  directeur van Het Vlier. We bespreken knelpunten, dragen onderwerpen aan die we door ouders krijgen aangereikt en adviseren de directie van de school. Daarnaast organiseren we waar nodig eigen activiteiten die aansluiten op thema’s in de maatschappij en het onderwijs binnen Het Vlier. Ook is de OR zichtbaar op de website, op ouderavonden en open dagen.

Ouderraad en oudervereniging

Het Etty Hillesum Lyceum heeft als onderwijsorganisatie een Oudervereniging. Alle ouders met kinderen op één van de scholen van het Etty Hillesum Lyceum zijn daar automatisch lid van. Bij de jaarlijkse ouderbijdrage is de bijdrage voor de oudervereniging inbegrepen. Op elke school zit een aantal ouders in de Ouderraad en behartigt zo de belangen van de leden van de Oudervereniging - alle ouders dus.

Doelstellingen

  • Ouders dichter bij de school en de schoolervaringen van hun kind brengen.
  • De ouderraad wil vanuit betrokkenheid een betrouwbare en objectieve partner zijn voor ouders, directie, leerlingen en docenten.
  • De Ouderraad is belangrijk bij het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs en de sfeer in de school.

Aanspreekpunt

De OR is het aanspreekpunt voor ouders als het gaat om algemene zaken die het onderwijs en de sfeer op Het Vlier betreffen. We zijn niet het eerste aanspreekpunt bij individuele problemen. Daarmee kunt u zich tot de mentor of de teamleider richten.  Wel kunnen we onderwerpen op de agenda zetten en bespreken met de directie van Het Vlier. Op die manier kan de OR bijdragen aan het vinden van de juiste oplossing. Met ideeën, vragen en opmerkingen kunt u terecht bij de leden van de Ouderraad:

  • Joris Bökkerink (voorzitter)
  • Vivian Buitendijk
  • Yoka van Dorp-Bosch
  • Ellen Ganzevles
  • Mariska Kooij
  • Martijn van de Scheur

Gerie ten Brinke, directeur (Namens Het Vlier)

Wilt u meer weten over de Ouderraad, gesprekspunten inbrengen of eens een vergadering bijwonen? Neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.