Algemene vragen

Dat kan via de mail. De mailadressen van alle medewerkers van Het Vlier staan in de schoolgids die je op de website vindt onder ‘Praktisch’.

De keuzeformulieren staan op de website, onder ‘praktisch’ bij ‘aanmelden’.

De overgangsrichtlijnen staan op de website onder ‘Praktisch’, ‘onderwijs’, ‘overgangsrichtlijnen’.

Dat kan voor leerlingen tijdens de profielkeuzedagen, meestal in de maand februari en voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden tijdens het Open Huis, meestal begin maart.

Natuurlijk kan dat. Je kunt je tot in januari aanmelden via mevr. Geertman. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de meeste gevallen kan dat, áls je pakket aansluit en je een extra vak had op de mavo. Kijk voor een precies antwoord in de overgangsrichtlijnen van het EHL. Die vind je op de website onder ‘Praktisch’, ‘onderwijs’, ‘overgangsrichtlijnen’.

Dat hangt af van de behaalde cijfers in de onderbouw. Je vindt de voorwaarden op het keuzeformulier. Dat vind je onder ‘praktisch’ bij ‘aanmelden’.

Nee, dat kunnen we jammer genoeg niet organiseren. Je kunt wel kiezen uit drie kunstvakken: tekenen, muziek en handvaardigheid.

Op de website van Het Vlier vind je veel informatie. Begin te kijken onder het kopje ‘praktisch’ . Antwoorden op de meest gestelde vragen kun je daar vaak vinden.

Je kunt deze talen inderdaad volgen op Het Vlier. Het zijn echter geen examenvakken waar je het centraal schriftelijke examen in aflegt. Je kunt wel certificaten halen als je een bepaald niveau behaald hebt. De vakken worden deels in keuze-uren en deels in vrije tijd aangeboden.

Keuze-uren zijn lesuren. Je kunt echter elke week in 7 lesuren zelf kiezen welk vak of welke activiteit je wilt volgen tijdens die uren. Je kunt door de keuze-uren voor een behoorlijk deel van de week zelf bepalen waar je je aandacht aan wilt besteden.