Open Huis Het Vlier | vrijdag 4 maart 18:00 - 20:30
Aanmelden voor deze school

Daphne Feberwee, Norine Rijksen en Gea van der Weij hebben afgelopen week de 2e prijs ontvangen voor hun profielwerkstuk ‘Zeilen op een containerschip’. De prijs is uitgeschreven door het Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw, om de interesse in de maritieme wereld te vergroten. Deze wedstrijd was de groep op het lijf geschreven, omdat twee van de drie vervend zeiler zijn.

De beoordelingscommissie van (NISS) bestaat uit verschillende mensen uit het bedrijfsleven en kwam tot de volgende conclusie: “De juryleden waren onder de indruk van de originele aanpak en de brede kijk op het onderwerp. Niet alleen de technische aspecten zijn beschouwd en is een kosten-baten analyse gemaakt, maar aan het einde van het profielwerkstuk is zelfs een afweging gemaakt van ethische kwesties, dit vonden wij erg mooi.”

De prijsuitreiking ging anders, dan anders. Normaliter wordt de prijs uitgereikt tijdens de diploma-uitreiking. Door de coronamaatregelen was dit niet mogelijk. In een online ‘evaluatie’-bijeenkomst werden de dames verrast door de juryvoorzitter Arie Aalbers, de coördinator van de wedstrijd Vivian Garos en hun begeleider van Het Vlier Jeroen Grijsen (docent natuurkunde).

Uiteindelijk is de cheque van €2000,- naar school gestuurd en hebben de dames elkaar getroffen voor een enthousiaste groepsfoto, nu het langzaam weer mag….

Screenshot uitreiking 2e prijs NISS profielwerkstuk